Δελτίο Τύπου Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

15/11/2018

Image title


Χθες, στο Θέατρο Παπαδημητρίου έγινε η έναρξη του αφιερώματος στον Πορτογαλόφωνο και τον κινηματογράφο με την προβολή της ταινίας Alentejo, του Sergio Trefaut, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας. Προβλήθηκε επίσης η ταινία El Padre de Gardel του Ricardo Casas, σε συνεργασίας της Ουρουγουάης, στα πλαίσια του Ισπανόφωνου αφιερώματος.

Χθες, διεξήχθησαν στην αίθουσα Αρέθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας οι παρουσιάσεις των βιβλίων «Περὶ τῆς οἰκίας τοῦ Βενετσιάνου Βαϊλου τοῦ Νεγκροπόντε», του Τάσου Καλαθέρη και «Πλωτή Πατρίδα» του Δημήτρη Παπαχρήστου. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο Παναγιώτης Τσιμπιδάκης, ο Βαγγέλης Αβδελάς, ο Νίκος Καβουκίδης και ο Κώστας Μπαϊρακτάρης.

Επίσης, στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν. Ευβοίας προβλήθηκε η ταινία Wadah της Marie Noelle Moreigne, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ain’t I a woman?».

Image title

Image title


Σήμερα, ολοκληρώθηκε επιτυχώς το διήμερο Εργαστήρι Κινηματογραφικής δημιουργίας DockRocks, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές από όλη την Έλλαδα, οι οποίοι με την καθοδήγηση έμπειρων δημιουργών μπόρεσαν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του ήχου και της εικόνας.

Παράλληλα, το αφιέρωμα στον Πορτογαλόφωνο Κινηματογράφο συνεχίζει και σήμερα στο Θέατρο Παπαδημητρίου από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, με τις ταινίες Justiça, της Maria Augusta Ramos, Um Passaporte Húngaro, της Sandra Kogut και Marighella, του Silvio Tendler.

Στο Αμφιθέατρο Μεγάρου Περ. Εν. Ευβοίας θα προβληθεί σε Α’ Πανελλήνια Προβολή, με συμμετοχή στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ και στο αφιέρωμα «Ain’t I a woman?», η ταινία What Tomorrow Brings  της Beth Murphy, στις 17.30.

Παράλληλα με τις προβολές από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μέχρι και την  Κυριακή 18 Νοεμβρίου θα λειτουργούν οι παρακάτω εκθέσεις:

  •              Ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου«Αριστοτέλης», Έκθεση «Terrain»

  •             Φουαγιέ Μεγάρου Περ. ΕνότηταςΕύβοιας, Έκθεση «Ain’t I a woman?»

Image title

Image title




Εγγραφή στο Docfest Newsletter